Wrecking Yard Rebels päivitys - Muurista läpi!

Kirjoittanut Heikki Hyvönen

Wrecking Car_Sedan_3D-printti

Kuvassa 3D-tulostettu prototyyppi Wrecking Car Sedanista.


Kirjoitimme keväällä oman Wrecking Yard Rebels-autosarjan kehityskulusta blogissamme, ja arvioimme ensimmäisen romurallisankarimme olevan valmis huhtikuussa. Huhtikuuhun mennessä saimmekin valmiiksi designin ja lähdimme muottikaupoille voidaksemme aloittaa autojen valmistaminen. Tässä vaiheessa, kun olimme jo raahanneet kottikärryllisen dollareita muovitehtaalle, törmäsimme hidasteeseen, joka on viivyttänyt Wrecking Yardin riehumisen alkamista keväästä tämän vuoden jouluun. Edellä mainitun hidasteen nimi on ruiskuvalumuottien suunnitteleminen.

Poika yrittää kiivetä Berliinin muurin päälle

Heikki Berliinin muurilla vuonna 1985. Neuvo oli, että kannattaa kiertää. Mutta läpi mentiin!


Nuori yrityksemme on kevääseen saakka hyödyntänyt 3D-tulostusta tuotekehityksessä ja kikkailussa, sillä 3D on muotoilijalle paljon vapauksia antava valmistusmenetelmä. 3D-tulostamalla ei kuitenkaan pysty valmistamaan autoja Intian jokaiselle lapselle sen hitaudesta johtuen ja olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia tulostamiimme prototyyppeihin, jotta ne voidaan valmistaa puristamalla kahden metallilevyn välissä. Olemme saaneet kesän aikana tarvittavat muutokset tehtyä, vaihtaneet dollarit Intian rupioiksi, ja olemme näin ollen nyt valmiita koputtelemaan tehtaan ovia uudestaan.

Ruiskuvalumuotti_injection mold

Kuvassa ruiskuvalumuotti.


Olemme oppineet paljon muovituotteiden valmistamisesta, kerryttäneet yritykseemme tietoaitoa ja kehitelleet uusia tuotteita uusien oppien avulla. Matkan varrella meitä on neuvonut moni osaava ihminen vilpittömästä auttamisen halusta ja siksi lähetämme lämpimät terveiset Päijät-Hämeen suuntaan muovimafialle, josta suuri osa avusta ja neuvoista on tullut. Erityiskiitos muovivalmistuksen perusteista Heino Jukaraiselle, Wiitta Oy:n Wille Viittaselle ja Juha Kalevalalle, sekä mentoroinnista, kärsivällisyydestä ja nuoren automuotoilijamme löydöstä Jorma Lehtoselle ja Kari Lohkolle!

Kuvassa Kari Lohkon käyntikortti. Sen verran hieno että oli pakko laittaa muillekin nähtäväksi. Lohko auttoi meitä mm. Wrecking Yardin logon ideoinnissa.

Jossain vaiheessa olemme tunteneet taistelevamme tuulimyllyjä vastaan ja meitä on kehoitettu vaihtamaan alaakin, ennen kuin meillä on miljoona tilillä tätä projektia varten. Vaikka emme ole miljonäärejä muualla kuin Venezuelassa ja Turengin yössä, työmme on jatkunut ja hommat edistyneet. Jatkamme työtämme saatavilla olevilla resursseilla jotta saamme 0-sarjan autoja jouluksi myyntiin. Suomessa Wrecking Yard Rebelsin Wrecking Car Hatch on ensimmäistä kertaa ajettavissa marraskuun 24. päivä Haminassa Vilniemen joulussa!

Palavan kumin hajuisin terveisin,

Wrecking Yard Rebels_logo

Tulevan Wrecking Yard Rebelsin logo. Janne Mustosen käsialaa.

 

Team ToY,

Heikki & Otto & Janne

Hakusanat: Wrecking Yard Rebels, Wrecking Car, Ruiskuvalu, Ruiskupuristus, 3D-tulostus, Lahti, Venezuelan miljonäärit, Turengin yö, Vilniemen joulu 2018


Jaa julkaisu← Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu →


0 kommenttia

Kommentoi

Kommenttisi julkaistaan kun se on tarkistettu.