Mene ajan kanssa, tai menet ajan kanssa

Kirjoittanut Heikki Hyvönen

Olemme ottaneet lyhyessä ajassa edelläkävijän roolin, ei pelkästään omalla lelualallamme, vaan myös autoalalla. Edelläkävijyys näkyy, kun katsotte kuvassa olevaa Peugeotin e-Legend Conceptia (vasemmalla) ja meidän Wrecking Car sedania (oikealla). Peugeot esitteli e-Legendin ensimmäistä kertaa ennen Pariisin autonäyttelyä 2018 muutama viikko sitten, ja meidän Wrecking Car Sedan tuli lelulaboratoriosta ulos huhtikuussa.

Peugeot e-Legend vs Wreckinc Car Sedan

 

On hienoa nähdä, että muuallakin arvostetaan kaunista muotoilua. Otamme asian kohteliaisuutena ja merkkinä siitä, että teemme asiat oikein. Tietysti meitä pohdituttaa, miten salaiset piirroksemme, joita säilytetään täällä bunkkerissa, syvällä Aleksis Kiven kadun ala puolella, ovat vuotaneet ulos. 

Meillä on omalaatuiset toimintatavat. Useat yritykset rakentavat näyttäviä toimistorakennuksia, mutta me olemme valinneet toisen tien ja työskentelemme syvällä maan alla kaikessa rauhassa suojassa häiriöiltä. Toisin kuin yleensä luullaan, ihmiselle paras työympäristö on pimeä ja viileä kellari, jossa naapureina ovat Alppilan kirkonrotat, eikä tilitoimisto.

 Master Splinter

Toinen asia missä meitä on alettu seuraamaan on useiden autovalmistajien päätös lopettaa diesel-moottoreiden valmistaminen, Porsche hyvänä esimerkkinä. Me, kuten kaikki meidät tuntevat tietävät, halveksumme dieseliä ja poltamme sitä mahdollisimman paljon, jotta maailma pääsisi pikimmiten eroon tästä kamalasta aineesta. Emme myöskään suunnittele diesel-käyttöisiä leluautoja, vaan kaikki tuotteemme kulkevat korkea oktaanisella lapsekkaalla energialla ja tulevaisuudessa sähkövoimalla.

Näyttääkin siltä, että suuryrityksillä on kaksi vaihtoehtoa: seurata meidän jalanjäljillä tai mennä konkurssiin, kuten Toys R Us:ille kävi. Olemme edelläkävijänä myös menossa Intian markkinoille. Technology of Young rantautui Intiaan jo vuonna 2013, kun monet suuret lelufirmat vasta miettivät mitä ja miten Intian suhteen tulisi tehdä. Olemme nähneet huomattavasti enemmän lelukauppoja, tavanneet paljon enemmän intialaisia lelujen ostajia kuin kilpailijamme ja tiedämme paremmin kuin kukaan lelualalla työskentelevä, mistä saa Chennain parhaat Onion Dosat tai Kerala Fried Chickenit.

Tuoko edelläkävijyys meille paineita? Tuuleeko huipulla? Lyhyt vastaus on ei. Olemme kaikin puolin täysin valmiita rooliimme, strategian lisäksi myös elintärkeän henkilöstöpolitiikan osalta. Saamme jo nyt työhakemuksia alle kouluikäisiltä innokkailta tulevaisuuden osaajilta. Yrityksemme tulee vahvistumaan kokoajan, kun kymmenen vuotta etukäteen yritykseemme sitoutuneet ihmiset saavuttavat työiän, liittyvät meihin ja tuovat tiimiimme lisää ja lisää nuorta osaamista! 

Ps. Hyvässä firmassa on aina terve määrä erimielisyyttä. Otto ei halunnut allekirjoittaa tätä blogia vaikka kirjoittamiseen osallistuikin, sillä E39 3-litrainen TDI rivikutosella on maailman paras auto. Heikki taas tykkää asustella Turtlesin Splinterin lailla, ja Janne taaseen on Saabisti. Jokseenkin hulluja olemme siis kaikki.

Turboahdetaan Joen pää!

 Team ToY

 

Kirjoittanut Jäsen Hoo, kuvat ja editointi Jäsen O


Jaa julkaisu← Edellinen julkaisu Seuraava julkaisu →


0 kommenttia

Kommentoi

Kommenttisi julkaistaan kun se on tarkistettu.